Nyheter

 

NYHETER

1/4 - 2018

 

Vårt ettårsto Corazza fick kolik och hennes liv gicktyvärr inte att rädda.Det innebär

att vi har kvar ett ettårssto i alla fall.

 

Bättre nyheter är att Ellen Skogström och Aramis

(e.Kulltorps Arkitekt-Clara-Camaro M, uppf. Stall IH) kom trea i årsdebuten

i fältävlan. De startade i Tågarp, Debut i CNCP* och kom 3:a!

 

https://www.facebook.com/ulrika.skogstrom.1/videos/1376082215869185/?t=8

 

 

 

18/2 - 2018

 

Alldeles för länge sedan nyheterna på hemsidan uppdaterades. Stall IH:s Facebooksida uppdateras betydligt oftare än hemsidan om man är nyfiken på vad som händer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corazza e. Colmander - Camaro M - Landlord visades på fölmönstring i Tingsryd (6 aug 2017). Hon fick 24 p (80 %). Corazzas mamma Clara är mormor till Cosmic; Breedersvinnare i hoppning 2014. Corazza är till salu. Corazzas mamma Clara är dräktig med Kannando Hästak (e.Kannan - Carmargue).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razzia e. Skovens Rafael - Warsteiner - Furioso III visades också på fölmönsting i Tingsryd (6 aug 2017). Hon fick 26.5 p (88 %). Razzia har haft flera syskon som vistas på treårstest som fått gångartsdiplom och de har visat på god ridbarhet. Razzias mamma Walkyria är dräktig med Total Hope (Totilas – Don Schufro).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cawarra f 2014 e.Cover Boy S - Camaro M - Landlord gick treårstestet som klass I. Hon är hos Maria Ekstrand-Fieber i Kristianstad för vidareutbildnng och försäljning. Hon är mycket snäll i all hantering och ridning. Hon är hoppad uppsuttet och Maria kommer att starta henne framöver. Corazza kommer från en bra mödenestam med godkända hingstar samt hästar som gått msv/svår hoppning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen Skogström som äger och rider vår uppfödning Aramis (svensk ridponny) e. Kulltorps Arkitekt - Camaro M - Landlord har haft ett fantastiskt tävlingsår 2017. Spelar ingen roll om de tävlar i hoppning, fälttävlan eller dressyr, de placerar sig eller vinner i stort sett varje start. De vann ungponny-SM i hoppning både 2016 och 2017 (som 5 och 6-åring). Fantastiskt roligt som uppfödare när uppfödningarna kommer i rätta händer och får visa vad de kan! Ser fram emot följa Ellen och Aramis under 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rita Norberg äger och rider en av våra uppfödningar; Fiorentina (e. Figaro R - Warsteiner - Furiosos III). De vann debuten MSV C:1 och vi ser fram emot deras tävlingsår 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmic föddes 2009 e.Cosmeo - Ulroch Z - Camaro M. Han fick hoppdiplom på treårstestet 2012. Han köptes som treåring av Caroline Olsson: De har tillsammans vunnit Breeders i hoppning 2014 och kom 6:a 2015. De har placering i 1:40 hoppning och även internationella meriter. Vi hoppas att 2018 blir ett bra tävlingsår för dem!

 

 

 

 

1/5 - 2017

 

Nu har äntligen första fölet kommit... Det är Walkyria som fått ett stoföl e.Skovens Rafael.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu väntar vi på att Clara ska föla när som, helst ett stoföl om vi får önska lite...

 

Kiwi är i gång och tränar lite hoppning och ska även starta en dressyrtävling nu under våren och

Cawarra, vår treåring e.Cover Boy ska eventuellt få gå treårsetestet i Osby i slutet av maj.

I övrigt rullar allt på som vanligt. Vi (och unghästarna) väntar på värmen och det efterlängtade betessläppet.

10/12 - 2016

 

Båda stona är konstaterat dräktiga och unghästarna har börjat förskolan. Flora har fått flytta upp till Vetlanda för lite hantering och inriding. Hon kommer att få byta plats med Cawarra strax efter jul för då är det hennes tur.

 

Kiwi har haft problem med hovbölder under hösten och fått en oplanerad vila en månad men kommer att sättas igång nu under vintern igen.

 

Vår fina uppfödning Cosmic har debuterat 140-hoppning med placering och det är så roligt att få följa hans och Carolines äventyr på tävlingsbanan.

 

En annan av våra uppfödningar, Aramis (Svensk ridonny) har med sin ryttare Ellen vunnit Ungponny SM i hoppning för 5-åriga ponnier. De tog även andra plats i P80, DM för ryttare upp till 13. Spännande att följa Ellen och Aramis framöver!

 

Med hopp om en God Jul och ett positivt 2017!

2/7 - 2016

 

Det har varit både en bra och mindre bra vår... Båda stona fölade var sitt hingstföl och allt var frid och fröjd tills den ena lille mannen fick gå ut med mamma i hagen där allt var lugnt och stilla. Då snubblar han och trillar omkull så illa att han fick frakturer på ett framben. Tyvärr fans det inget som gick att göra någnting åt utan han fick somna in ett par dagar gammal. Så nu har vi ett hingstföl e.Oban VH - Warsteiner - Furioso III. En fux med tre långa strumpor och en bläs.

 

Vi har seminerat om stona och Walkyria är dräktig med Skovens Rafael och Clara är dräktig med Colmander.

 

Gräset är skördat, plastat och klart vilket gör att mamma har fullt upp med att tvätta och måla stallet innan det blir lite sommarlov.

 

Vi har alltid unghästar till salu så tveka inte att höra av er om ni vill ha en unghäst med bra prestationsstam!

 

12/3 - 2016

Nu är våren på gång och det märks framför allt på att våra dräktiga ston blir rundare och rundare om magen. Alla hästar har övervintrat väl och börjar fälla vinterpäls och se ut som hästar och inte som murveldjur. Vi har bestämt att vi ska sälja vårt 2-årssto Cawarra, se mer under hästar till salu.

 

Vi har skänkt ett vandringspris till ardennerklubben Sydost. Detta pris delas ut på föreningens årsmöte. Se mer under fliken Fam. Karlssons vandringspris.

 

17/5 - 2015

 

Vad har hänt under våren?

 

Walkyria har tyvärr kastat en fölunge e. Luxus CML. Det innebär at det inte blir några fölungar i år. Känns trist och tomt....

 

Ardennerhingsten Joyau är på station hos Per Gill i Vinslöv. Kontakta Per om ni vill komma med Ert sto till Jojje. Per Gill

telenr: 0451-330 78, Adress: Sinclairsholm 1269 , 288 90 Vinslöv

 

Vår SWB-valack Finito fick gångrtsdiplom på treårstestet som Jönköpings läns varmblodsförening anordnade. Finito är e.Floricello u.Walkyria ue.Warsteiner. Han fick poängen 9 - 8 - 7 - 8,5 - 9 - 8,5 = 50p/83,3%. Han fick 9-9 på ridprovet. Finito är till salu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31/1 - 2015

 

Idag är Aramis levererad till sin nya ägare, Ellen Skogström. Det känns fantastiskt bra att få lämna över Aramis till Ellen. Vi tror och hoppas att de kommer ha mycket roligt tillsammans.

 

Aramis har en storebror som heter Yrragon (e. Kulltorps Yroll). Han bor numera hos en tjej som heter Johanna och man kan följa deras äventyr på http://nouw.com/johannash%c3%a4stliv

29/12 - 2014

 

Vi har haft ett bra hästår, 2014, åtminstonde fram till december.... Vi fick två fina stoföl under våren och båda stona blev dräktiga efter det. Vårt treårsto Kiwi fick 9 - 9 på hoppningen på treårstestet i Frödninge och under hösten vann vår 5-åriga uppfödning Cosmic Breeders Thopy i hoppning. Under hösten sålde vi också vårt welshsto Tosca och vårt sista ardennersto Bertha och de har det toppenbra i sina nya familjer!

 

I mitten av december hände det som inte får hända, vårt dräktiga avelsto Ultra dog i tarmvred. Ultra var mamma till Cosmic som vann Breeders och hon var nu dräktig med Quin I. För vår del var det ett stort avbräck, Ultra var en fantastisk snäll och positiv häst och vi saknar henne oändligt!

 

Nu ser vi fram emot ett bra hästår 2015!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultra och Cosmic våren 2009 Ulrika och Ultra våren 2011

 

 

 

19/10 - 2014

 

Vi är otroligt stolta och oerhört tacksamma att just vi har fött upp årets Breedersvinnare i hoppning! Vi har haft uppfödning av SWB-hästar sedan slutet av 60-talet och man blir oerhört stolt när just våra uppfödningar visar vilken kvalitet vi har i vår uppfödning. Mycket tillfredsställande när våra uppfödningar blir väl utbildade och matchade av ambitösa tävlingsryttare som Caroline Ohlsson i detta fallet. Caroline köpte Cosmic som treåring där han fick 9-9 i hoppbetyg och diplom på treårstestet. Därefter har hon själv tränat och utbildat honom. Fantastiskt roligt Caroline - Grattis! Cosmics mamma Ultra är dräktig med Quin I. Om allt går som det ska kommer hennes andra fölunge i juni 2015, ska bli mycket roligt att se vad som händer med denna blivande stjärna?!

 

COSMIC f 2009, e.COSMEO u.ULTRA ue.ULRICH Z

14/9 - 2014

Under sommaren har Jojje fått en diplomdotter till. Det är stoet Rina ue.Amadeus, uppfödd av Thomas Krafth Hamneda och ägd av Emma Mellgren. Rina fick 8-8-8-9-9=42p.

 

Jojje har visats på sommarpremiering i Norra Ljunga för sundhetskontroll och allt var naturligtvis ok

 

Welshstoet Tosca är såld och har åkt till sina nya ägare. Vi hoppas att de ska få mycket roligt tillsammans

med henne!

 

Vår treåriga ridponnyvalack Aramis e.Kulltorps Arkitekt ue. Camaro M har visats på treårstest i Nybro.

Han var 143 cm hög, poängen 8-7-7-8-8-8 på exteriör/gång samt 7-9 på hoppningen

Ardennerstoet Bertha har åkt till sina nya ägare så nu är det bara Joyau kvar av ardennerhästara.

 

Vår uppfödning Cosmic e. Cosmeo har kvalat till Breeders med sin ägare Caroline Ohlsson.

 

Varmblodsstoet Ultra som varit skadad en längre tid är nu seminerad och konstaterat dräktig med Quin I

1/7 - 2014

Det var länge sedan vi uppdaterade här under nyheter på hemsidan, så det är dags nu Vi lägger ut nyheter på vår facebooksida också!

 

Treårstoet Kiwi (e.King Louie ue.Pentagon) är visad på treårtest i Frödinge, Vimmerby och skötte sig så bra hon bara kunde. Hon fick 9-9 på hoppningen och 8,8,och 8,5 på gångarterna.

 

Båda SWB-stona har fölat och äntligen blev det två stoföl! Båda fölen är precis så snälla och busiga som föl ska vara!

 

Ardennerhingsten Joayu är ute på station hos Per Gill i Vinslöv

Det tvååriga ardennerstoet Bertha är sålt och åker till sina nya ägare om ett par veckor

17/3 - 2014

Ardennerklubben Sydost har haft årsmöte och där delades Holger Karlssons Hederspris ut. I år var det två personer som fick dela på priset. Stina Olastuen för sitt intresse av ardennerhästen samt väl visad föunge på fölmönstringen 2013. Den andra pristagaren är Marie-Louise Rungegård för att hon alltid visar och kör ardennerhästar på ett föredömligt sätt. En bra ambassadör för ardennerhästen!

 

Även i år kommer vår ardennerhingst Joyau stå på station hos Per Gill, Vinslöv. Mer information under fliken "våra hästar".

 

 

9/3 - 2014

För fem år sedan lånade Familjen Arvidsson-Kjell vårt sto Clara e. Camaro M - Landlord för att seminera med

Fetcher N. Resultatet blev ett sto med namnet Faity Tale MN (kallas även för Fia). För ett par veckor sedan debuterade Fia med hennes ryttare och ägare Olivia Arvidsson 1,10m i Värnamo med ett felfri runda. Målet är att försöka kvala till Falsterbo/Avelschampionatet. Film på Fia och Olivia hittar du här.

16/1 - 2014

 

Nytt år och nya tag...

Året 2013 avslutades mindre bra. Vårt connemarsto Aicha finns inte mer. Vi fick tyvärr ta bort henne efter en tids sjukdom strax innan jul.

Båda stona är fortfarande dräktiga och blir rundare om magen för varje vecka. Tvåårsvalacke Finito ( e.Floricello) har vuxit till sig, snygg och titta på och rör sig bra. Treårstoet Kiwi (e.King Louie) har börjat löshoppa och ridas in så smått och planen är att hon ska visas på treårstest senare i vår.

 

16/9 - 2013

 

Då var sommaren slut... Hästarna kommer snart in på stall och vardagslunken börjar infinna sig.

 

Thunderbird, en fyraårig connemaravalack

e.Touchwood Winston u.Aicha

ue.Calvin Klein, uppfödd av oss

och ägd av Fam.Nyström, har deltagit i

kvalitetsbedömning som

Sydöstra Sveriges Ponnyförening

arrangerade. Han skötte sig alldeles

utmärkt och fick 39p exteriört, 7,45p

på hoppningen och 7.29p på gångarterna.

 

Rina, ett tvåårsto e.Joyau. Länk till full härstamning här. Hon har visats på sommarpremiering ochhon fick följande kritik: feminin, bra raskaraktär, bra huvud, bra ansatt hals, sluttande kors, biljaderar fram, vägvinnande skritt och bogfri trav med bra hasarbete, 88788 = 39p Ägare är Emma Mellgren

 

18/8 - 2013

 

Lite uppdatering av vad som har hänt under sommaren...

 

Båda våra varmblodsston, Walkyria (Firenze) och Clara (Cover Boy S) är dräktiga!

Rapid (e.Skovens Rafael u.Walkyria ue.Warsteiner) är såld och vi hoppas och tror att han och hans nya ryttarinna kommer att trivas ihop!

 

Vårt sto Ultra (f 2005 e.Ulrich Z ue.Camaro M) skulle tävlas lite mer detta år men i början av mars rullade hon fast i sin box. Det innebar ett söndertrasat bakben och en skadad hov. Benet har läkt bra och är nu helt ok men hoven är inte läkt ännu. Det lär dröja flera månader innan vi kan börja rida henne.

 

Senare under hösten/vintern kommer vi börja inridningen av vårt tvåårssto Kiwi (e.King Louie ue.Pentagon).

 

Den 10 och 11 augusti var det riksutställning för ardenner på Elmia, Jönköping. Vår uppfödning Josefine visades av sina ägare Anders Johansson och Lee Nordin på ett fantastiskt sätt. Jossan var i superskick och vann sin klass! Det är fantastiskt roligt när man säljer sina uppfödningar och får uppleva att de kommer till rätt personer som verkligen tar väl hand om sina hästar! Bild och film på Jossan finns under fliken foto/film.

 

Cosmic (e.Cosmeo ue. Ulrich Z) som vi sålde till Fam. Olsson, Stora Vörta, Blekinge har felfria rundor i 1m hoppning och har därmed kvalat till 4-års championatet. Vi håller tummarna att Caroline och Cosmic ska ta sig till final!

9/6 - 2013

 

Två av våra ston är på seminstation. Walkyria (e.Warsteiner - Furioso III) semineras med Firenze och Clara (e.Camaro M - Landlord) semineras med Cover Boy S.

 

 

2/6 - 2013

Rita Norberg som äger och rider vår uppfödning Ibiza

(Midt-West Ibi-Light - Furioso III) har vunnit Medelsvår B:3

på 72.813 procent idag på Växjöortens Fältrittklubbs

regionala dressyrtävlingar. Lagklassen reds i Medelsvår C:2

och Rita och Ibiza ingick i det vinnande laget från

Växjöortens FK och de vann även individuellt i

samma klass på 72,81 procent.

18/5 - 2013

 

 

Vi har visat Rapid (e.Skovens Rafael - Warsteiner) på treårstest i Riddersberg (Jönköpings läns hästavelsförening. Rapid fick 7,5-7,5,-7,5-8-9,5-8 = 48p och gångartsdiplom. Han fick 10-10 på ridprovet! Rapid är till salu.

Bilder från treårstestet

3/2 - 2013

Det har hänt en hel del men vi har varit mycket dåliga på att uppdatera vår hemsida, ber om ursäkt för detta!

 

Vårt varmblodssto Clara (e.Camaro M) har tyvärr resorberat, hon var seminerad med Cuper.

 

 

 

 

 

Vi var på ardennerriks i augusti 2012 Vetlanda

och visade ardennerstoet Josfine med

stofölet Bertha vid sidan. Det var jättefina ston i

ringen och Jossan kom på en tredje plats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finito (e.Floricello ue.Warsteiner) visades på

fölmönstring och fick 9,9,7,8,8,8 = 49p.

Finito är till salu!

Vår ardennerhingst Joyau kommer även i år stå

på station hos Per Gill i Gumlösa, Vinslöv. Mer information om Joyau i menyn under "våra hästar"

Vi har sålt fyra av våra hästar...

Hip Pi (e.Hip Hop ue. Pentagon) som har varit hos Maria Fieber för utbildning och tävling är såld till en tävlingsryttare i USA.

Cosmic (e.Cosmeo ue.Ulrich Z) är såld till

Fam. Olsson, Stora Vörta, Blekinge

Josefine (e.Joyuau ue. Reveny)

är såld till Fam. Anders Johansson, Ullared

Rosen af Rungeboholm (e.Center ue. Flocka)

är såld tillbaka till sin uppfödare Roland Fransson,

Rungeboholm

 

27/8-2015

 

Nu är hösten på väg och det för med sig förändringar i stallet...

 

Vi har sålt Finito, vår treårsvalack som fick gångartsdiplom i våras på treårstestet.Han bor numera i Vallentuna hos Carolina och vi ser fram emot att få se dem på tävlingsbanorna framöver!

 

Båda våra ston är dräktiga, Walkyria med Oban VH och Clara med Colmander. Med allt strul i våras med våra ston hoppas vi innerligt att det kommer två fina föl till nästa vår.

 

Ettårsstona ser fina ut (för att vara just ettåringar....). Vi ska behålla Flora och tanken är att sälja Cawarra. Se mer under fliken till salu.

 

4-års stoet Kiwi ska fortsätta sin utbildning och målet är att starta henne i hoppning på några mindre tävlingar i höst.

 

 

 

 

Vår underbara Joyau finns inte mer. Han betar på de evigt gröna

ängarna och han lämnar ett tomrum både i hjärtat och i stallet.....